מגילת רות ציטוטים הסברים פירושים בשפה פשוטה
כיצד אנו מקבלים את הזר בקרבנו?. מי הייתה מייסדת שושלת בית דוד ומה הגמול על חסד?. הכירו את מגילת רות ציטוטים הסברים פירושים בשפה פשוטה כולל תמונות להורדה תשובות למה קוראים את מגילת רות בשבועות מעשי חסד ופרשנות לימנו ברוח התקופה.
עוד באתר משפטים וציטוטים מעוררי השראה עם תמונות
הזמן והמקום הכירו את מגילת רות ציטוטים הסברים פירושים
מקובל להניח שתקופת ההתרחשות היא תקופת השופטים, טרם ימי המלוכה של ממלכת ישראל ויהודה, אז עדיין ממלכות מאוחדות שבקרוב ימלוך בהן המלך שאול, ולאחר מכן המלך דוד. תקופה זו נקראת ימי ממלכת הזוהר. בימים ההם פקד רעב כבד את ההמלכה הצעירה של בני ישראל.
בארבעת פרקי המגילה אנו עדים לסיפור הגירת אלימלך, בניו ואשתו לשדות מואב עקב הרעב. איזו תקופה הייתה אז?. מבחינה כרונולוגית מדובר בימי שופטים. מה קרה למשפחה בזמן מגוריה בממלכת מואב?. אלימלך הלך לעולמו וכך גם שני בניו, מחלון וכיליון. מי נותרו לבדן?. נעמי ושתי כלותיה. מה היה שמן?. ערפה ורות.
מה בתמונה?. פגישתם של רות ובעז בשדה. ציור מעשה ידי יוליוס שנור פון-קארולספלד, מוצג בגלריה הלאומית בלונדון. ציור משנת 1828. מקור וקיפדיה.
עד שהמוות יפריד ביננו! דברי רות לנעמי
במעמד הפרידה מתרחש אירוע מטלטל. עורפה חוזרת אל בית אביה ואילו רות מפתיעה את נעמי. היא אומרת לה אחד המשפטים העוצמתיים שנכתבו בספר הספרים ואחד האייקונים בתרבות מאז ומעולם.
" וַתֹּאמֶר רוּת אַל-תִּפְגְּעִי-בִי, לְעָזְבֵךְ לָשׁוּב מֵאַחֲרָייִךְ: כִּי אֶל-אֲשֶׁר תֵּלְכִי אֵלֵךְ, וּבַאֲשֶׁר תָּלִינִי אָלִין–עַמֵּךְ עַמִּי, וֵאלֹהַיִךְ אֱלֹהָי. יז בַּאֲשֶׁר תָּמוּתִי אָמוּת, וְשָׁם אֶקָּבֵר; כֹּה יַעֲשֶׂה יְהוָה לִי, וְכֹה יוֹסִיף–כִּי הַמָּווֶת, יַפְרִיד בֵּינִי וּבֵינֵךְ. " ציטוט מהמגילה.
וכך מצאו את עצמן שתי נשים חסרות כל, מאחדות את גורלן המר, בשדות התבואה של בית לחם. הימים היו ימי חג השבועות, ימי קציר חיטים. אז היה נהוג להשאיר תלם שלא נקצר בשדה. למה היו נוהגים כך?. על מנת שהעניים יוכלו לקצור חיטה, להפיק מעט קמח ולאפות לחם. סוג של סולידריות חברתית עתיקה.
אגב בימים אלו עלה האח הגדול 2024 וכאן תוכלו לדעת מי מועמד להדחה ולהצביע.
בועז נכנס לתמונה ומתחתן עם רות
איש אחד לא היה יכול להישאר אדיש למחזה. שמו היה בועז. אם השם נשמע לכם מוכר, אז אתם בטח יודעים שעוד נפגוש אותו במקרא. בועז, לצד יכין, היה שמו של אחד מעמודי התווך בבית המקדש בימי בית ראשון. בועז היה בעל החלקה. במהלך אירועי המגילה, הוא פוגש את רות ונרקם ביניהם סיפור אהבה. הוא מתאהב בה הודות לתכונות האופי שלה. מהנישואים ביניהם נולד מי שלימים יהיה גדול מלכי ישראל – המלך דוד.
מילותיו מסבירות את מהות אצילות הנפש של הגיורת המואבייה, ואלו מילותיו מתוך מגילת רות זה אנו קוראים בליל שבועות: בְּרוּכָה אַתְּ לַיהוָה, בִּתִּי. הֵיטַבְתְּ חַסְדֵּךְ הָאַחֲרוֹן מִן הָרִאשׁוֹן, לְבִלְתִּי לֶכֶת אַחֲרֵי הַבַּחוּרִים אִם דַּל וְאִם עָשִׁיר.
למה קוראים במגילת רות בערב שבועות?.
מלבד ההסבר התנכ"י שמקורו הוא בשאיפה להנחיל את הידע אודות ההיסטוריה של ממלכת ישראל ויהודה, מסתתר במגילה מסר של שותפות גורל וקבלת האחר. על גמילות חסדים והגורל. ברוח התקופה בה אנו חיים עלילת מגילת רות מלמדת אותנו על חשיבות הנאמנות ועזרה לזולת.
ומי יכול לסכם את סיפור המגילה טוב יותר מאשר רבי זעירא, שאמר: "מגילה זו אין בה לא טומאה ולא טהרה, ולא איסור ולא היתר, ולמה נכתבה? ללמדך כמה שכר טוב לגומלי חסדים." ר' זעירא, מדרש רות רבה ב' ט"ו.
במהלך תיקון שבועות אנו קוראים גם במגילה, דנים בה ומספרים אודות מוסר ההשכל!.